Onwankelbaar was zijn geloof

Theo Kroon
21 februari 1932 – 7 juli 2022

Het kwam niet onverwachts, maar het moment van overlijden is toch altijd weer aangrijpend.

In aanwezigheid van zijn vrouw Willy en zijn kinderen overleed donderdagavond 7 juli  ons Lid van verdienste Theo Kroon in alle rust nadat hij op het laatste moment nog afscheid had mogen nemen van zijn kleinkind uit Australië.

Theo is zijn leven lang betrokken geweest bij kerk en koorzang. Hij begon zijn zang carrière in de Elandstraat-kerk onder leiding van Jos Vranken Sr. Diens overlijden werd in 1974 aanleiding voor zijn overstap naar het Dekenale kerkkoor Cantemus Domino in de Parkstraat te Den Haag. Daar heb ik hem leren kennen.

In 1996 was hij nauw betrokken bij de oprichting van ons Liturgisch Koor Cantate Domino. Daar spraken wij af voortaan koormaatjes voor het leven te blijven.

Ofschoon Theo een bestuursfunctie niet ambieerde, konden we altijd op hem terugvallen om gebruik te kunnen maken van zijn journalistieke kwaliteiten. Wijzigingen in de statuten liepen altijd via Theo. Alles schreef hij met vaste en duidelijke hand. Het computer tijdperk heeft hij bewust vermeden.

Op Theo kon je bouwen. Hij was er altijd, ondanks de lange rit die hij wekelijks in weer en wind vanuit Voorschoten naar onze repetities moest maken.  Pas de laatste paar weken was het te veel voor hem.

Theo was een vriendelijk integer mens die nooit klaagde maar zijn mening ook niet onder stoelen of banken stak. We verliezen in hem onze nestor en trouw koorlid met een prachtige 1e tenor stem.

Wij wensen zijn vrouw Willy en familie de komende tijd veel sterkte toe.

Theo Vogels, Erevoorzitter

Reageren is niet mogelijk