Krönungsmesse Adrianuskerk Naaldwijk

Op zondag 24 november a.s. wordt het liturgisch jaar afgesloten met de uitvoering van de Krönungsmesse van Wolfgang Amadeus Mozart in de H. Adrianuskerk in Naaldwijk. Ons Liturgisch Koor Cantate Domino verleent daaraan traditioneel haar medewerking. Solisten zijn Marijke Groenendaal (sopraan), Elly Peeters-Heuchemer (alt), Theo Vogels (tenor) en zijn zoon Emiel Vogels (bas).

Behalve een flink aantal projectzangers zal dit jaar ook het Budapesti Lantos Kórus (Hongarije) meewerken. Dat koor is rond die tijd te gast in het Westland, omdat precies 50 jaar geleden de eerste muzikale contacten werden gelegd tussen Boedapest en het Westland. Zie ook ons vorige Nieuwsbericht.

Het Delfts Symphonie Orkest begeleidt ons al jaren bij deze uitvoering en zal ook dit jaar weer present zijn. Jeroen de Ridder neemt zijn vertrouwde plaats achter het orgel in. Het geheel zal onder de deskundige en bezielende leiding staan van Jos Vranken.

De uitvoering belooft een prachtige eucharistieviering te worden met meerdere muzikale hoogtepunten. Behalve de al genoemde Krönungsmesse zingen de gezamenlijke koren diverse Mozart-motetten (o.a. Alma Dei Creatoris, Benedictus sit Deus en Ave Verum) en zal het geheel worden afgesloten met het Hallelujah van Georg Friedrich Händel.

Het voorprogramma begint om 10:50 uur en de Hoogmis om 11:00 uur.

U bent hierbij van harte uitgenodigd.

Comments are Disabled