Bezoek Budapesti Lantos Kórus

In 1969, dit jaar dus precies 50 jaar geleden, bracht het Hongaarse koor “Budapesti Ifjúsági Müvészegyüttes” een bezoek aan Poeldijk, op uitnodiging van de Zangkoren Deo Sacrum en haar dirigent Jos Vranken. Dat was het begin van muzikale en culturele ontmoetingen in het Westland, Boedapest en zelfs Wales, die tot de dag van vandaag hun sporen nalaten.
In november komt dat koor opnieuw naar Poeldijk/Westland. Natuurlijk: de koorleden van toen zijn meestal uit beeld verdwenen en ook heeft het koor een andere naam gekregen: Budapesti Lantos Kóros, maar in hun analen zijn de intensieve contacten met het Westland nog steeds terug te vinden.
De Hongaarse koorleden en hun begeleiders worden voor 4 nachten ( donderdag 21 november t/m maandag 25 november) bij particulieren ondergebracht.
Op zondag 24 november verleent het Hongaarse koor haar medewerking aan de uitvoering van Mozarts Krönungsmesse in de H. Adrianuskerk in Naaldwijk, waar traditiegetrouw ons koor en een groep projectzangers aan meewerkt.

Een ander hoogtepunt van dat weekend is diezelfde zondag, maar dan ’s avonds. In De Veiling in Poeldijk (voorheen De Leuningjes ) wordt met een groots concert het bezoek van onze Hongaarse vrienden afgesloten. Behalve het Boedapesti koor, het kamerkoor van Deo Sacrum en ons eigen Liturgisch koor Cantate Domino zal er ruimte worden gemaakt voor een jubileumkoor. Laten we er maar geen doekjes om winden: je mag eigenlijk niet ontbreken bij dit muzikale hoogtepunt en daaraan gekoppelde after-party! Voel je welkom! De toegangsprijs is € 15,- (’s avonds aan de zaal € 19,-). Aanvang 19:30 uur

Comments are Disabled